one good thing about music: when it hits you, you feel no pain - Bob Marley

Instrumentheek

Zowel in Best als in Sint Oedenrode is stichting Luctor in januari 2013 begonnen met de realisatie van dit project. In deze tijden van bezuingingen, crisis, koopdrachtdaling, inflatie, ontslagen en wat dies meer zij, wordt het voor veel gezinnen een (te) grote belasting om naast de noodzakelijke huishoudelijke uitgaven ook nog geld te steken in deugdelijke muziekinstrumenten voor de kinderen, of voor de ouders zelf. Juist in deze tijden echter is het van groot belang dat creatieve vorming gestimuleerd blijft, en daar wil de stichting als volgt aan bijdragen:

Tegen een eenmalige vergoeding van 10 euro per jaar inschrijfkosten kan men zich aanmelden als lid van de Luctor Instrumentheek. Stichting Luctor stelt voor leden van deze instrumentheek een jaar lang de volgende instrumenten gratis ter beschikking, uiteraard op intekening, van maandagen tot en met vrijdagen:

• Drumstel
  • Electrische gitaar (inclusief versterker)
  • Akoestische gitaar
  • Basgitaar (inclusief versterker)
  • Stagepiano / synthesizer (inclusief versterker)

Deze instrumenten zijn aanwezig op de leslocaties van Best Music Education Centre, in Best en in Sint Oedenrode. Elk lid kan op alle dagen van de werkweek eenmaal per dag gedurende een vast tijdslot één instrument naar keuze reserveren, om daar op de gereserveerde tijd vervolgens op te komen spelen, uiteraard op locatie.

Buren blij

Op deze manier besparen leden zich de aanschafkosten van een nieuw instrument, en kan er bovendien naar hartelust geoefend worden zonder een goede verstandhouding met de buren in de waagschaal te leggen...